AU REVENIT MIGRANȚII ÎN ZONA GĂRII DE NORD?

După câteva zile de liniște în zona gării de nord Timișoara, iată că locul s-a împânzit din nou cu cetățeni străini , tuciurii sau negrii, atât migranți fugiți din calea războiului din Siria sau Afganistan, cât și africani în cautarea unei vieți mai bune.După ce au fost îmbarcați în trenuri spre punctele unde au fost înregistrați în momentul când au cerut azil în România, ei se reântorc la Timișoara, locul unde există constituite, cu toată opunerea organelor statului, rețele de trafic și transport a migranților spre Europa.

„Vrem să dotăm structurile MAI cu mijloace moderne, vorbim de drone, de camere cu termoviziune, cu senzori de mișcare. (…) Am discutat și despre destructurarea rețelelor de călăuze, pentru că este limpede pentru toată lumea, foarte puțini migranți ajung la Timișoara cu gândul de a rămâne. (…) Am destructurat astfel de rețele (…), le vom destructura în continuare. Chiar dacă sunt repartizați în centre, în Galați, în Maramureș, în toate centrele din România, majoritatea ajung în Timișoara. Îi transferăm iar la centrele în care au fost înregistrați și apoi se întorc la Timișoara. Am găsit o variantă prin care să-i transportăm sub supraveghere la centrele de bază și să găsim o formulă în legislație să sancționăm astfel de situații, pentru că nu poți tu, ca stat, sa faci această cheltuială săptămânal. Nu ne-am propus să îi oprim să ajungă la Timișoara, nu avem cadrul legal. Ne-am propus să îi identificăm pe cei care revin în Timișoara o dată, de două ori, de trei ori și să găsim o formulă legislativă pentru a-i sancționa și a-i determina să rămână în centrele în care sunt repartizați.Nu doar pentru că vor să ajungă în proximitatea frontierei de vest, un lucru foarte grav, dar ne confruntăm cu lipsă de locuri de cazare. În ceea ce privește Timișoara, suntem la 128% în acest moment. Vrem să limităm aceste deplasări de la Galați, din Maramureș sau din alte centre spre Timișoara”, a conchis Bode.Potrivit ministrului de Interne, Timișoara este oricum depășită în legătură cu posibilitățile de cazare pentru solicitanții de azil.

Întradevăr, acum toate întâlnirile grupurilor de migranți sunt tot în zona gării de nord Timișoara, dar în grupuri mult mai mici, 3-4 persoane, ca să nu bată la ochi, putând fi vazute câteva zeci de persoiane in 4-5 ore, care tranzitează, fiind ușor de recunoscut dupa rucsacele unde iși transportă toată avuția sau hainele nepotrivite ca anotimp, a unora.

Articole pe aceeași temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *