Despre migranții din Timișoara: Duși sub supraveghere în centre

Migranții care vin în repetate rânduri în Timișoara le dau de luni bune bătăi de cap autorităților. Primarul Dominic Fritz a vorbit de multe ori pe marginea acestui subiect și a plecat să caute soluții la București. Nu s-a decis nimic foarte clar, deși, de la începutul anului și până acum, autoritățile au găsit aproximativ 200 de migranți ilegali pe străzile orașului sau prin diverse case părăsite. În special în zona Gării de Nord.

Ministrul de Interne Lucian Bode vorbește despre drone și eventuale sancțiuni. Nu este clar însă cum se va găsi un cadru legal.

Edilul-șef spune în continuare că este nevoie de colaborare între toate instituțiile statului și că după vizita de la București a aflat „niște strategii pe partea de combatere a fenomenului”. Problema principală este că, odată ajunși în Timișoara, migranții se transformă automat în oameni ai străzii, care dorm pe unde apucă.

Potrivit ministrului de Interne, Timișoara este oricum depășită în legătură cu posibilitățile de cazare pentru solicitanții de azil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.