ACTUALIZARE COVID-19: 28.653 de bănățeni vaccinați, 127 de REACȚII ADVERSE

Conform DSP, pana la data de 15 februarie 2021, în zona Banatului au fost vaccinate complet 28.653 de persoane, dintre care, 127 ce au întâmpinat reacții adverse. De la jumătatea lunii februarie, vor fi deschise două noi centre de vaccinare cu AstraZeneca în Reșița.

                Imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca va începe în cea de-a doua jumătate a lunii februarie, respectiv din data de 15 februarie. Înscrierile se pot face de miercuri, 10 februarie, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call center. Vaccinul AstraZeneca este recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice, a transmis CNCAV, intervalul de timp recomandat între cele două doze fiind de 8 săptămâni. Se pot înscrie persoanele care se încadrează celei de-a doua etape de vaccinare prevăzute de Strategia naţională de vaccinare împotriva COVID-19, adică persoane cu boli cronice și lucrători care desfășoară activități în domenii esențiale.

La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 1.331 de noi cazuri Covid-19, dintre care 129 în Timiș și 2 în Caraș-Severin. 79 de pacienți infectați cu coronavirus au decedat de duminică până luni. Sunt 941 de persoane internate la ATI. 9.775 teste s-au realizat la nivel național de duminică de la prânz și până luni.

Redactor : Andrei Maxim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *