Simpozion de omagiere a lui Achim Nica și a profesorului Velișcu Boldea

    Iată că a venit și prima postare a unei instituții care reprezintă cultura în județul Caraș Severin, Banatul de munte, lucru care mă face fericit și bucuros în același timp pentru încrederea acordată acestei pagini care se vrea a fi o portavoce a bănățenilor. Portul, obiceiurile și obiectivele turistice vor fi punctele noastre cele mai discutate și de interes major pentru bănățeni, de aceea am hotărât ca aceste puncte să fie tema de căpătâi a acestei pagini.
O sară bună dragi bănățeni!
    „Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS) şi Teatrul de Vest Reşiţa organizează în data de 12 februarie (vineri) 2021 Festivalul In Memoriam „Velişcu Boldea“, ediţia XIV-a.
    În data de 12 februarie 2021, la ora 14.00 va avea loc partea de Simpozion, fiind omagiat cel care a fost directorul Centrului de Creaţie timp de 32 ani, Velişcu Boldea. Simpozionul „Amintiri şi întâmplări cu Velişcu Boldea“ va readuce în atenţie figura emblematică a celui care a fost Velişcu Boldea, valoare incontestabilă a culturii tradiţionale cărăşene. Vor participa personalități în domeniu, colaboratori și colegi ai regretatului prof. Velișcu Boldea.
Evenimentul se va desfășura on line pe Google Meet și va fi înregistrat pentru a fi postat pe pagina de Facebook a CJCPCT C-S.
Partea artistică a Festivalului, va fi un spectacol folcloric intitulat „Dor de cântec“, susţinut de Orchestra „Virtuozii Semenicului“ a Ansamblului „Semenicul“ al CJCPCT C-S. Acesta se va desfăşura on line în data de 23 februarie 2021, ora 18.00, din incinta sălii de spectacol a Teatrului de Vest Reșița.”
Foto 1 – prof. †Velișcu Boldea – arhiva CJCPCT C-S
Foto 2 – prof. † Velișcu Boldea și † Achim Nica – arhiva CJCPCT C-S”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *