SURPRIZĂ !!! O a treia doză de vaccin va fi necesară în maximum un an după rapel.

Sponsored image

CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, a anunțat oficial, joi, că o a treia doză de vaccin va fi necesară în următoarele 12 luni, însă nu a oferit un termen concret, pentru moment.

Anunțul oficial făcut de CEO-ul Pfizer

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a afirmat acesta.

În luna februarie  companiile Pfizer și BioNTech, au anunțat că testează, a treia doză din vaccinul contra Covid 19, pentru a înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.CEO-ul companiei Pfizer susține că oamenii, „probabil” , vor avea nevoie de încă o doză de rapel a unui vaccin Covid-19 în termen de 12 luni de la vaccinarea completă. De asemenea, a declarat că este posibil să fie nevoie ca oamenii să fie vaccinați anual cu un ser anti-Covid.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus Albert Bourla adăugând că vaccinurile vor contribui la combaterea variantelor extrem de contagioase ale Covid 19.

Germanii cu vârsta sub 60 de ani, care au fost vaccinați cu prima doză de ser AstraZeneca în Germania, vor primi a doua doză din alt ser, au anunțat marți autoritățile.

Vaccin, Seringă, Flacon, Coronavirus

Germania a anunțat în 30 martie că nu va mai pune la dispoziție rapelul cu AstraZeneca pentru cei sub 60 de ani, deoarece există riscul apariției unor cheaguri de sânge, scrie France24.com.

DPA a anunțat că miniștrii au stabilit, în urma unei ședințe, ca oamenii din categoria mai tânără, care au avut primul vaccin anti-COVID cu serul AstraZeneca, înainte de anunțul din 30 martie, vor face rapelul cu Pfizer sau Moderna.

„Soluția va oferi un grad mare de protecție”, a spus ministrul german al sănătății, Hans Holetschek.

Comisia de vaccinare din Germania recomandă, totodată, ca a doua doză de vaccin să fie făcută la 12 săptămâni după prima doză de AstraZeneca.

Germania se numără printre țările care au restricționat folosirea vaccinului AstraZeneca la cetățenii bătrânii, după ce s-a constatat apariția cheagurilor de sânge la un număr mic de tineri, din rândul celor care s-au imunizat cu serul britanic.

Sponsored image

A.C.

Pfizer transmite că o a treia doză de vaccin va fi necesară în termen de 12 luni de la rapel

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *