PRIMARUL DUMITRU URSU ANUNȚĂ: ”URMEAZĂ INVESTIȚII MAJORE ÎN ORAVIȚA”

Primaria Orasului Oravita – Pagina oficiala

Consilierii locali ai Oraviței, convocați în ședință extraordinară, vor vota astăzi două proiecte de hotărâre, proiecte propuse de primarul Dumitru Ursu, care se pare că a găsit, cu sprijinul autorităților județene și centrale, soluția de finanțare pentru realizarea a două obiective de investiții majore pentru Oravița

Milionarul timisorean Romeo Dunca divorteaza. Cum se va imparti

Primarul orașului propune predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții (CNI), a amplasamentelor și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivelor de investiții „Reabilitare Spital Orășenesc Oravița, Secția Exterioară Marila, localitatea Marila, nr. 1” și „Construire Bază Sportivă Tip 1, str. Simion Mangiuca, nr. 21, Orașul Oravița”.

La ședința de astăzi, 8 iulie, ședință convocată pentru ora 12, a anunțat că va fi prezent și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. El spune că cedarea clădirii de la Marila către CNI a fost inițiată recent „după discuții serioase cu factorii decidenți de la București” și speră într-un vot favorabil acestei predări, vot dat de aleșii locali orăvițeni care speră Romeo Dunca, vor vota în unanimitate acest proiect.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este dunca-marila-1.jpg

„Cu o lună în urmă am vizitat sanatoriul de la Marila. O construcție superbă, care a rezistat o sută de ani. Degradată prin trecerea timpului și dezinteresul celor cu putere, a ajuns azi în stare de paragină.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este dunca-marila-3.jpg

E timpul să ne îngrijim de bunurile de valoare cu atât mai mult cu cât sunt încărcate de istorie și excelent proiectate de arhitecți și ingineri pricepuți. (…) CNI este asaltată de mii de proiecte pentru care cu siguranță nu sunt bani suficienți, dar aici, pe recuperare post Covid și pentru sanatoriul de boli cornice, există încă fonduri. Vom șlefui acest diamant prăfuit de indiferență și de trecerea anilor cu ajutorul CNI și îl vom reda județului si țării la capacitatea maximă cu 4 camere barice atât de eficiente și necesare”, a transmis Romeo Dunca, printr-o postare pe pagina sa de Facebook înaintea ședinței de azi de la Oravița.

Deci până la urmă afinitățile primarului Ursu cu PNL, Dumitru Ursu fiind suspendat din PSD tocmai pentru aceste afinități, dau roade cu conotație politică pentru toți orăvițenii, prin reabilitarea spitalului TBC de la Marila și a celorlalte proiecte avute în vedere de către ei.

Sperăm ca și Oravița să revină în circuitul turistic al Banatului montan, cât mai curând, intrând acolo unde îi este locul, în șiragul de perle al Banatului.

de Adrian Cîrdu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *