Poeziile de week-end, trei volume cu Dorel Mărgan

Cum cele trei volume scrise de poetul Dorel Mărgan au văzut săptămâna trecută lumina tiparului, doresc să prefațez acest fapt, după ce am citit câteva dintre poezii. Cu toate că fiecare dintre cele trei volume are prefață proprie, prietenia și respectul care mă leagă se prietenul Dorel Mărgan este faptul care mă obligă moral să scriu câteva rânduri despre el și scrierile lui. Ne cunoaștem de puțin timp, câteva luni, dar parca suntem prieteni de o viață. Se spune că persoanele asemănătoare se atrag, este perfect adevărat, pe amândoi ne leagă dragostea de locurile natale, de pământul romanesc, de graiul bănățean și de frumosul văzut în versuri. Cele trei volume, au incluse în ele, toate trăirile avute în ultimii ani de poet, iar în volumul de versuri ” UN SIMPLU VISĂTOR „, Dorel a adunat tot ceea ce a putut să adune în timpul anilor, așa cum spune și în poezia cu același nume, „fără mari pretenții, de a fi poet”, dar cu un talent si un har cum rar mai vezi astăzi.

Un al doilea volum, în grai bănățean de data asta, este un volum așteptat de toți vorbitorii în grai bănățean din Banat, poeziile lui Dorel Mărgan fiind cunoscute de aproape toți cei cărora graiul bănățean le este o a doua natură. Banat, loc binecuvântat, volumul de versuri care conține poeziile lui Dorel în grai bănățean, este un volum cu o prefață scrisă de prietenul și fostul meu coleg de liceu, Dan Liuț, președintele asociației scriitorilor în grai bănățean, un alt om între oameni, care la rândul lui, a recunoscut calitățile pe care le are poetul Dorel Mărgan. O prefață de șase pagini spune acest lucru, pe care eu nu pot decât să îl întăresc, ca fiind perfect adevărat, iar pentru a putea și confirma acest lucru, vă rog sa citiți poezia cu același nume din acest volum.

Cel de al treilea volum apărut săptămâna trecută este volumul de poezii creștine „Pune deoparte… pentru cer„. Acest volum, are adunat în el toată dragostea pentru Dumnezeu, Iisus Christos și lucrarea lor minunată, oamenii. Poezia cu același nume reliefează foarte bine sentimentele scriitorului, un creștin adevărat care își dorește să ducă mai departe lumina primită de la Dumnezeu, să lumineze și pe cei din jurul său cu talentul și cu harul primit de la Tatăl ceresc.

Nu pot decât să îi spun poetului Dorel Mărgan mult succes pe mai departe, iar prietenului meu drag, Dorel Mărgan, să îi mulțumesc pentru faptul că mă număr printre prietenii lui şi ai familiei lui, bunul Dumnezeu dându-mi ocazia să cunosc un om ca el.

Multă inspirație prietene și multă putere de muncă îți urează prietenul și criticul tău sincer, Adrian Cirdu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *