Oameni și locuri – astăzi epigramistul și poetul Sorin Olariu

Sorin Olariu este născut pe 8 februarie 1965 la Caransebeş, fiind fiu al preotului Pavel Olariu din Buchin şi al soţiei acestuia, Mariţa.Din păcate, nu putem publica decăt ceea ce mai se găsește despre el astăzi, pe internet, cunoscutul publicist fiind emigrat de ani buni în SUA , acolo unde este stabilit.

Din ceea ce știm, putem spune că este un bănățean care face cinste numelui zonei din care face parte, iar harul său scriitoricesc este cunoscut în toată țara, chiar daca nu trăiește aici.El nu participă la nici un concurs, dar creațiile sale câștigă premii, fiind difuzate de foarte multă lume pe internet. El a dovedit că nu dorește publicitate, că vrea doar ca scriierile lui să ajungă la cititori fără să se facă prea multă valvă în jurul numelui său.De aceea a și cerut celor de la Wikipedia să stearga pagina despre el, așa cum o să vedeti mai jos.

„Nu ma intereseaza notorietatea. Scriu de placere. Pentru cititori, nu pentru critici. De cativa ani am renuntat la titlurile de membru al Uniunii Epigramistilor din Romania si de vicepresedinte pentru diaspora al clubului umoristilor bucuresteni „Cincinat Pavelescu”. Am renuntat si la titlul de membru al Ligii Scriitorilor si nu mai fac parte din niciun cenaclu. Nu trimit poezii si epigrame la concursuri. Nu trimit materiale nici la reviste si nici pentru antologii, cu toate ca, spre surprinderea mea, apar in multe dintre ele. Nu ma intereseaza referintele critice, nici sa devin membru al vreunei uniuni de scriitori, gen: http://www.cotidianul.ro/8000-de-euro-miel-peste-si-cirnati-pretul-pentru-a-deveni-membru-al-usr-255343/ Asa ca va rog sa stergeti cat mai urgent pagina Sorin Olariu de pe Wikipedia.”

Fără să mai avem prea multe de spus despre omul Sorin Olariu, putem să vă lăsăm să citiți din opera lui Sorin Olariu, poezii și epigrame care au o calitate extraordinar de bună, reflectând întru totul, atât locurile de la țară și viața de acolo, cît și satirizarea prin epigrame a „calităților” unora dintre cei care conduc destinele României

Se vede de departe talentul cu care este înzestrat acest bănățean, cărășean din Banatul de munte, ajuns la mii de kilometri depărtare, în îndepărtata Americă, visul multora.Doar astfel putem vedea că în România este foarte greu să te afirmi, așa cum spune și talentatul epigramist Sorin Olaru, trebuie să dai plocoane ca să iți fie recunoscute calitățile cu care ești dotat și care se văd cu ochiul liber.Eu personal, fiind din aceași zonă cu scriitorul, nu pot decât să îi apreciez calitățile și să ii urez succes pe mai departe.

Veți putea citi mai multe dintre poeziile reputatului scriitor, pentru a vă da seama că în ziua de astăzi, cu atâtea canale media, este destul să te naști cu talent și să perseverezi, pentru a deveni un autor cunoscut.

Iată ce scrie unul dintre cititorii poeziilor lui Sorin Olariu, despre poet și scrierile lui :

„Mi-a luat o jumatate de ora sa gasesc linkurile acestea. Din cate am vazut, mai sunt inca de 10 ori pe atat. Se pare ca Sorin Olariu nu participa activ la viata literara din Romania, nu trimite epigrame sau poezii la concursuri, nu merge la festivaluri, nici la cenacluri, nu duce criticii literari la restaurant si cu toate astea este premiat chiar in Romania pentru activitatea pe plan cultural. La festivalurile de poezii in grai banatean mai mult de jumatate din copii recita din creatiile sale, probabil luate de pe internet, pentru ca nu exista carti in librariile din tara”

„El se afla in America unde este implicat in viata culturala a romanilor americani. Am gasit doua eseuri scrise despre el chiar de catre presedintele U.E.R., Dl. George Corbu. Apare numar de numar in Epigrama si Lumea Epigramei, publicatiile Uniunii Epigramistilor fara a trimite materiale acolo, cel putin asa specifica editorii. Ca au luat epigramele lui S. O. de pe internet si din cartile mai vechi. Cum se poate spune ca nu este epigramist când Sorin Olariu apare in mai toate antologiile de epigrame de la noi din tara? Si asta fara a trimite epigrame si fara a se lingusi pe langa mai marii epigramei romanesti pe care nu i-a vazut niciodata. Cum poti spune ca nu e poet in grai banatean când apare in toate antologiile, iar majoritatea copiilor recita din poeziile lui la festivaluri ? ” – se întreabă cititorul, ceea ce înseamnă că, cei care sunt în fruntea uniunii scriitorilor și criticilor literari din România, nu recunosc meritele acestui scriitor talentat, numit Sorin Olariu.Oricum, el ce a avut de demonstrat , a demonstrat deja, rămâne ca și posteritatea să demonstreze cine este Sorin Olariu, prin rămânerea pentru totdeauna a scrierilor sale în analele de specialitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *