NEPOTISMUL LA VÂRFUL ANANP ÎN BANAT, CAMPANIE DECLIC ÎMPOTRIVĂ

Andra-Sabrina Pleşa a fost numită în funcţia de vicepreşedinte, având rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate de premierul Florin Cîțu pe 9 aprilie, potrivit  deciziei publicate în monitorul oficial.Ea este fiica Gabrielei Nicoleta Pleșa, actuala parteneră de viață a senatorului PNL Marcel Vela, fost ministru de Interne în guvernul Orban și șeful liberalilor din Caraș Severin. De altfel, Marcel Vela a susținut-o puternic pe Andra Pleșa drept candidat PNL la primăria Caransebeș în 2020, dar ea  a pierdut alegerile în faţa unui independent cu credibilitate, fostul şi actualul primar, Felix Borcean. Andra Pleșa este la al doilea mandat de consilier local în Caransebeș, iar potrivit declarației de interese aceasta deține acțiuni la firma SC Timiș SA, o companie cu o cifră de afaceri de 2 milioane de lei în 2019, care se ocupă cu „Închirierea si subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing”. De asemenea, în ultima declarație de interese publicată, Andra Pleșa apare membră în AGA sau Consiliile de Adminstrație ale mai multor companii municipale din Caransebeș. Nu este clar ce o recomandă pe aceasta pentru funcția de la vârful Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, deoarece ea  nu are un CV publicat pe siteul primăriei Caransebeş. Această numire a culminat cu un scandal provocat de declic.ro pe internet, scandal în care se cere demiterea Andrei Pleşa din funcţia în care a fost numită cu atâta largheţe de Florin Câţu.O să ataşăm mai jos o parte din mesajul declic.ro către cetăţenii care vor să se implice în această campanie.

“Probabil aţi văzut, acum două luni, cum în urma scandalului numirilor politice de la Apele Române, premierul s-a poziționat foarte ferm împotriva nepotismului și conflictului de interese în instituțiile statului. La momentul respectiv, o persoană fusese angajată, pe pile, pe post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Dar doamna respectivă nu știa care este malul stâng sau drept al unui râu. Din cauza incompetenței ei, într-o situație de urgență, ar fi putut muri oameni. Presiunea publică a funcționat atunci și femeia și-a dat demisia din funcție.

În acest mandat oprim nepotismul, oprim conflictele de interese, dar nu le putem face peste noapte” declara Florin Cîțu la acea vreme. Cu toate acestea, la scurt timp, a semnat ordinul de numire a Andrei Pleșa ca Vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, cu rang de subsecretar de stat.

Prin numirea Andrei Pleșa, ariile naturale protejate din întreaga Românie au intrat într-un mare pericol. Mama Andrei Pleșa este partenera de viață a lui Marcel Vela, fost ministru de Interne PNL și ambii sunt implicați în afaceri cu hidrocentrale pe râuri de munte.[1]

Proiectul în care este implicată mama Andrei Pleșa urmărește construcția a patru microhidrocentrale dăunătoare mediului în aria protejată Natura 2000 Munții Țarcu. Dar afacerea are nevoie de avizul ce poate fi acordat, la momentul potrivit, chiar de către fiică. Odată emis un astfel de aviz, va mai putea fi anulat doar în instanță. Așa că a împiedica emiterea lui este cea mai bună soluție pentru râurile de munte. De asta cerem să fie revocată de urgență Andra Pleșa din funcție și numirea unui alt vicepreședinte, competent și fără legături suspecte. Sau, și mai bine, punerea în funcție să fie ca urmare a unui concurs…..” sursa declic.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *