A început maratonul vaccinării pe stadionul CFR

A început al doilea maraton al vaccinării doar cu buletinul, la Timișoara. Oamenii au mers la centrul de vaccinare de pe stadionul CFR înainte de deschidere, dar nu au mai stat la coadă ca la primul maraton. Planul este să fie imunizate 500 de persoane în fiecare zi, dar sunt doar două fluxuri deschise.Cum se imunizează cu Pfizer, se crede că se va atinge fără probleme ținta de 500 de oameni zilnic.

Centrul de vaccinare de pe stadionul CFR din Timișoara s-a deschis cu două fluxuri Pfizer începând cu ora 8 și va fi funcționa non-stop până în 11 mai. Puțini sunt cei care au mers la startul maratonului, marți, înainte de deschidere, spre deosebire de primul maraton al vaccinării, unde s-au format cozi în prima zi. Pe stadionul CFR, după prima jumătate de oră, erau vaccinate cel puțin 30 de persoane, după cum spun organizatorii.

Conform reprezentațiilor spitalului, pe o tură de 24 de ore putem găsi la maraton peste zece medici, dar și asistenți, voluntari și registratori medicali.

„Au venit chiar înainte de a se deschide maratonul de vaccinare de la Spitalul Militar, înainte de ora 8, pentru că oamenii sunt dornici să se vaccineze, iar faptul că vin doar cu buletinul este un lucru minunat, nu mai trebuie să piardă timp. Cei care au venit la vaccinare vor fi trecuți automat pe platforma de vaccinare și automat vor primi și data rapelului. Vor fi anunțați și ziua în care trebuie să vină, peste 21 de zile, ei vor veni tot aici”, a declarat dr. Iulia Mircea Popa, director al Spitalului Militar din Timișoara.

Vă reamintim, la maraton se vaccinează non-stop în perioada 4 – 11 mai. Nu este nevoie de programare pe platformă, doar de buletin și se folosește ser de la Pfizer. Persoanele vaccinate se înregistrează direct în Registrul electronic național al vaccinărilor (RENV) și vor merge tot pe stadion pentru rapel, la trei săptămâni.

A.C.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *